'O paese d'o sole ...

'O paese d'o sole ...
"" Chist'è 'o paese d''o sole, chist'è 'o paese d''o mare, chist'è 'o paese addò tutt' 'e pparole, sò doce o sò amare, sò sempe parole d'ammore ... "" - (Cliccate sull'immagine per ascoltare questa meravigliosa canzone, interpretata dallo straordinario Bruno Venturini).

lunedì 6 maggio 2013

MEZZANIELLE LARDIATE.

MEZZANIELLE LARDIATE.
____________________________________

Pe ddoje perzone:

200 gr. ‘e mezzanielle spezzate a mmano
1 cucchiaro ‘e uoglio ‘auliva
Meza cepolla piccerella
100 gr. ‘e lardo
200 gr. ‘e pummarole
‘na ponta ‘e cerasiello (si ve piace)
Vasenicola
Pecurino rattato

Allacciate ‘o llardo finu fino e ffacitelo rusulà dint’a ‘na tiella cu ‘nu cucchiaro d’uoglio, ‘a cepolla tagliata fina e ‘o cerasiello.

Aunitece ‘e ppummarole, ‘o ssale e ffacite cocere pe ‘na ventina ‘e minute.

Mettite a ccocere ‘a pasta e quanno è ccotta sculatela e ammiscatela dint’â tiella cu ‘a sarza, ‘a vasenicola e ‘na bbella rattata ‘e furmaggio.

Salute!

di Gianna Caiazzo.
____________________________________


MEZZANIELLE LARDIATE.
Pe ddoje perzone:
200 gr. ‘e mezzanielle spezzate a mmano
1 cucchiaro ‘e uoglio ‘auliva
Meza cepolla piccerella
100 gr. ‘e lardo
200 gr. ‘e pummarole
‘na ponta ‘e cerasiello (si ve piace)
Vasenicola
Pecurino rattato

Allacciate ‘o llardo finu fino e ffacitelo rusulà dint’a ‘na tiella cu ‘nu cucchiaro d’uoglio, ‘a cepolla tagliata fina e ‘o cerasiello.
Aunitece ‘e ppummarole, ‘o ssale e ffacite cocere pe ‘na ventina ‘e minute.
Mettite a ccocere ‘a pasta e quanno è ccotta sculatela e ammiscatela dint’â tiella cu ‘a sarza, ‘a vasenicola e ‘na bbella rattata ‘e furmaggio.
Salute!

di Gianna Caiazzo.

____________________________________

Nessun commento:

Posta un commento